Skip to content Skip to footer

Det här ska du tänka på innan du tarettsnabblån

Om man hamnar i en situation där man känner att enda utvägen är att ta ett snabblån är det viktigt att ha koll på vad det faktiskt innebär att ta ett snabblån och hur processen ser ut. Snabblån är precis som det låter, ett lån som går fort att ta och där man som låntagare också får utbetalt pengarna ytterst snabbt. Men det kommer också med krav om att återbetala pengarna under en kort period och i många fall även en hög ränta.  

Snabblån skiljer sig en del från traditionella lån såtillvida att dessa har en betydligt snabbare process och godkänner betydligt fler för lån. De allra flesta kan få ett godkänt snabblån, också personer som kanske tidigare har en betalningsanmärkning. Om man är intresserad av att veta mer så läs mer om snabblån med betalningsanmärkning hos Morebanker. Men med den snabba processen som det innebär att ta ett snabblån så kan det också vara enkelt att som låntagare överse viktig information. Därför är det oerhört väsentligt att som låntagare läsa igenom alla dokument som informerar kring vad lånet innebär. 

Höga räntor och snabb återbetalning 

Vad är det då för information man ska ha koll på om man vill ta ett snabblån? Framför allt handlar det att förstå dels vilken ränta som tillkommer på lånet och dels hur mycket tid man har på sig för att betala tillbaka lånet. Snabblån har ofta en hög ränta, som man som låntagare måste betala utöver de pengar som man faktiskt har lånat.  

Med en stor del snabblån har man som låntagare också väldigt kort tid på sig för att betala tillbaka både lånet och räntan. Det gäller därför att vara säker innan man tar ett lån på att man faktiskt kommer att få in pengar inom en snar framtid och på så sätt ha råd till att betala tillbaka pengarna inom den avsatta tidperioden. Annars kan det vara så att långivaren lägger på avgifter, eller om man har otur ger ärendet till Kronofogden, något som man vill undvika. Innan man tar ett snabblån ska man därför tänka igenom det både en och två gånger och vara säker på att man förstått all information.