Skip to content Skip to footer

En ärlig guide till tandställning

Är du en av alla svenskar som går runt och funderar på om du ska sätta in en tandställning i vuxen ålder? Tandställningar är gratis för barn och unga i Sverige, men det är många som inte gavs möjligheten eftersom det enbart är kostnadsfritt om den behövs av medicinska skäl. För den som är intresserad av en tandställning av kosmetiska skäl så finns det idag goda möjligheter att göra det i vuxen ålder.  

Men det kan kännas som ett stort steg för många. Samtidigt så är det svårt att få information kring hur tandställningar fungerar i vuxen ålder, samt vad som kan vara bra att veta innan man tar steget och sätter in en tandställning hos en tandläkare. Om du är intresserad av att veta mer kring detta, samt vad som kan vara bra att veta innan man bestämmer sig för det ena eller det andra så läs vår ärliga guide här. Där får du veta allt som du förmodligen har funderat över i samband med tandställningar. Vi kommer också att gå igenom några grundläggande saker i nästkommande stycke. 

Tandställning i vuxen ålder 

Självklart så går att sätta in en traditionell tandställning i metall, men utvecklingen av tandställningar har kommit en lång väg på senare år. Idag så kan man sätta in tandställningar som är helt och hållet transparanta, någonting som leder till att de dels är mer eller mindre osynliga, men också att de är väldigt mycket bekvämare att ha under en lång tid.  

Om du är intresserad av att sätta in en tandställning i vuxen ålder så är det första du bör göra att konsultera en tandläkare. På så sätt så kan du få praktisk information kring ingreppet, samt vad som kan vara bra att veta. Dessa konsultationsbesök är ofta gratis hos många privata tandläkare, men går också att få hos folktandvården mot en mindre summa.