Skip to content Skip to footer

Hundar till salu 

Under pandemin så var det många som på allvar blev intresserade av att skaffa en hund. DEtta i sin tur ledde till att många kennels och uppfödare fick enorma väntelistor som det kommer att ta flera år att gå igenom.  

Om man inte redan nu står på en väntelista kan det därför vara väldigt svårt att få tag på en hund inom en närliggande framtid. Som tur är så finns det idag en plattform för dig som letar efter en hund.  

Djurportal är som namnet antyder en plats där människor som säljer sina djur kan hitta köpare. Det är alltså liknande till exempelvis Blocket och andra marknadsplatser online, men med en specifik inriktning på enbart djur och hundar till salu

 
Fördelarna med att använda sig av Djurportal  

En av de största fördelarna är att man då kan få tag på en hund när det passar en själv. Att skaffa en hund är ett massivt ansvarstagande, och man vill ofta ta i alla fall en vecka ledigt från jobbet för att kunna vänja in hunden med sitt nya hem. Detta är inte alltid möjligt, så det kan vara väldigt klokt att planera in en veckas ledighet i god tid innan man får hem hunden.  

Man får dessutom en mycket bredare överblick kring uppfödare från hela landet. Detta är någonting som annars kan ta väldigt lång tid och inbegriper ofta att man ska scrolla igenom dåligt designade hemsidor innan man hittar någonting som faller en i smaken. Djurportal samlar allting på ett ställe och gör det enkelt att hitta det man letar efter.  

Att adoptera en vuxen hund  

Men det är inte bara valpar som går att hitta på Djurportal. Det finns även en del vuxna hundar som behöver omplaceras av en eller annan anledning. Det kan vara på grund utav att familjen ska flytta till en mindre bostad, någon i familjen har utvecklat en pälsallergi, eller någon annan anledning.  

Det finns en rad fördelar med att adoptera en vuxen hund. För det första så är dessa rumsrena och ofta väldigt mycket lugnare än att adoptera en valp. Hunden är vuxen och vet bättre hur den ska fördela sin energi, och gör det lättare för dig att ta hand om den.  

Dessutom så ger man en hund en andra chans. Om ingen adopterar hunden i fråga så r det tyvärr vanligt att familjen inte lämnas med något annat val än att avliva en annars fullt frisk hund.  

Sätt upp en djuragent  

Om du inte hittar en hund som faller dig i smaken direkt så kan det vara klokt att sätta upp en djuragent. I den så skriver du lite information om dig själv samt vad du letar efter och du blir sedan kontaktad av andra användare när de har en hund som passar in på din profil.