Skip to content Skip to footer

Lär känna det ikoniska varumärket Hugo Boss

Hugo Boss har varit ledande i modevärlden i nästan 100 år och har satt trender med sin klassiska men moderna design. Från kostymer till accessoarer – Hugo Boss är synonymt med kvalitet och stil. Låt oss ta en närmare titt på detta ikoniska modehus.

En historia av framgång

Varumärket Hugo Boss grundades 1923 av den tyske designern Hugo Ferdinand Boss. Det började som ett herrklädesmärke som erbjöd snygga kostymer tillverkade av högkvalitativa tyger som var skräddarsydda för att passa den enskilda kundens kroppstyp. I takt med att efterfrågan på företagets produkter växte öppnades fler butiker i Europa och 1977 kom de även till Nordamerika. Företaget fortsatte att lägga till nya linjer och utvidga sin räckvidd till olika marknader runt om i världen under 1980- och 1990-talen. I dag är det ett av de mest kända namnen inom modebranschen, med butiker i större städer runt om i världen.

Designfilosofi och kvalitetsmaterial

Det som skiljer Hugo Boss från andra modemärken är dess engagemang för kvalitetsmaterial och hantverk. Alla deras plagg är tillverkade av lyxiga tyger som ull, bomull, linne, silke och kashmir – alla från pålitliga leverantörer runt om i världen – och är utformade för att vara både tidlösa och aktuella. Varje plagg skräddarsys specifikt för varje enskild kund så att de kan skapa en look som är unikt egen. Företaget är också stolt över sitt engagemang för hållbarhet; alla produkter tillverkas med miljövänliga tyger och processer när det är möjligt.

Hugo Boss har kommit långt sedan företaget grundades för nästan hundra år sedan. Dess engagemang för kvalitetsmaterial och hantverk har gjort det möjligt för företaget att ligga i framkant av modet samtidigt som det behåller sina klassiska rötter. Oavsett om du letar efter en tidlös kostym eller en uppdaterad version av din favoritklädsel har Hugo Boss något för alla – och det kommer garanterat att hålla dig genom flera säsonger av stil!