Skip to content Skip to footer

Vad ska man tänka på när man köper en jacka?

För att kunna njuta av vår vackra svenska natur året om så krävs det ofta att man har en jacka som klarar av en lång rad olika krav. Men vad ska man tänka på när man köper en jacka och vad är de viktigaste egenskaperna för en god jacka?

Om du är på jakt efter en ny jacka så finns det en del saker som är viktiga att hålla koll på. Samtidigt så är det väldigt lätt hänt att man blir överväldigad av det enorma utbud som finns att välja bland. Hur ska man tänka när man väljer bland alla jackor som finns?

Jackor för våren och hösten

Innan vintern har släppt sitt grepp på riktigt, eller när hösten går in i sin regnigaste period så är det helt nödvändigt att använda sig utav en jacka. Samtidigt vill man inte ha en jacka som är allt för varm. Därför så kan det vara en god idé att införskaffa en skaljacka som är vind och vattentålig.

Att stå emot elementen på ett bra sätt är det viktigaste för en skaljacka, men det kan också vara en god idee att se till att du kan ha några lager under. På så sätt kan du bli så varm som du vill bli med hjälp av lager på lager, samtidigt som du är skyddad mot regn och rusk. Det finns även jackor som har ventilationshål som går att använda om du blir för varm.

Jackor för de kallare månaderna  

Den svenska vintern kan vara oerhört oförlåtande. Att man har en jacka som både klarar av att stå emot kalla temperaturer såväl som blåst är därför av yttersta vikt. De jackorna som håller värmen allra bäst är av förklarliga skäl också de dyraste. Dessa tenderar dock att vara i en mycket god genomgående kvalitet och kan därför användas under många år framöver.

En sak som är viktig att tänka på när du köper din vinterjacka är att den är lätt att röra sig i. Annars är det lätt att du blir väldigt obekväm under vinterpromenader eller när du springer ikapp en buss.